Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Macon de catre Hamer Holding Luxemburg

Data publicarii: 29-08-2006
Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune in cazul preluarii controlului asupra societatii Macon S.A – Romania de catre HaMer Holding S.a.r.l - Luxemburg, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In urma analizei notificarii acestei operatiuni de concentrare economica, Consiliul Concurentei a constatat ca tranzactia, desi cade sub incidenta Legii Concurentei nr. 21/1996, nu va avea ca efect restrangerea, inlaturarea sau denaturarea concurentei pe teritoriul Romaniei.


HaMer este un fond de investitii care face parte din grupul de firme Polish Entreprise Fund V, L.P., avand ca obiect de activitate efectuarea si administrarea investitiilor realizate in societati comerciale care isi desfasoara activitatea in diferite domenii.


Societatea achizitionata, Macon S.A. este unul dintre producatorii traditionali de materiale de constructii din Romania, fiind una din marile companii de profil din tara. In prezent, aceasta este o societate cu capital privat, avand ca obiect principal de activitate fabricarea elementelor de beton pentru constructii precum si producerea de alte materiale cum ar fi BCA, vata minerala bazaltica, cahle de teracota, materiale izolatoare, tigla din beton.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: