Isarescu: Eu nu cred in guvernele de tehnocrati

Data publicarii: 06-05-2010 | Politica

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat joi ca nu crede in guvernele de tehnocrati, deoarece deciziile de maxima raspundere sunt politice si trebuie asumate de cei "care au mers in fata romanilor" si au castigat votul acestora.

"Eu nu cred acest lucru. Guvernele Romaniei trebuie sa fie politice. Deciziile sunt politice, sunt de o maxima responsabilitate. Ele trebuie sa fie asumate politic de oameni care au mers in fata romanilor si au castigat votul", a raspuns Isarescu, intrebat daca un Guvern de tehnocrati ar putea fi solutia in acest moment. 

Premierul Emil Boc, ministrul de finate, Sebastian Vladescu, alti ministri, dar si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu au discutat miercuri cu presedintele Basescu despre acordul cu FMI. O noua discutie a avut loc joi dimineata, dar intre liderii partidelor din coalitia de guvernare: Emil Boc si ministrul Economiei, Adriean Videanu din partea PDL,  Marko Bela din partea UDMR, presedintele executiv UNPR, Gabriel Oprea, si liderul minoritatilor altele decat cea maghiara, Varujan Pambuccian. Mai multi lideri PDL, dar si consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu au vorbit recent despre necesitatea unei remanieri.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: