Libraria Google Editions: peste 12 milioane de volume disponibile online

Data publicarii: 07-05-2010 | Media

Google are in plan sa lanseze, anul acesta, libraria online "Google Editions". Sistemul va facilita accesul internautilor la volumele dorite, intrucat nu va fi compatibil cu un singur dispozitiv, ca in cazul Amazon, care comercializeaza volume digitale dedicate doar e-reader-ului Kindle.

"Viziunea noastra este sa punem cartile la dispozitia utilizatorilor, indiferent de dispozitivele pe care le detin", a declarat Gabriel Sticker, purtator de cuvant al Google.

Pana in prezent, Google a scanat peste 12 milioane de carti, oferindu-le utilizatorilor sai o selectie mult mai mare decat competitorii sai, Apple si Amazon. Analistii companiei de cercetare Yankee Group estimeaza ca piata dispozitivelor pentru volume digitale va genera venituri de 1,3 miliarde de dolari in 2010, urcand la 2,5 miliarde pana in 2013.

"Ne putem imagina un scenariu in care Apple, Amazon si Google isi vor imparti piata. Ne asteptam, deci, ca Amazon sa inregistreze o scadere a cotei de piata de la 90% la 35 de procente, in urmatorii cinci ani", "proroceste" Spencer Wang, reprezentant al Credit Suisse. "Nicio companie sau industrie nu poate considera intrarea Google pe aceasta piata ca fiind nesemnificativa. De fiecare data cand Google intra intr-o afacere pe segmentul tau, pregateste-te, fiindca lupta va fi dura", avertizeaza Wang.

Reprezentantii Google nu au facut publice tarifele pentru volumele incluse in "Google Editions". Intr-un interviu acordat revistei New Yorker, oficialii companiei au declarat ca volumele vor fi achizitionate direct de la Google sau de retaileri, care vor pastra majoritatea castigurilor. Oamenii de la Google au specificat ca actualele procese legale ale companiei cu edituri din intreaga lume, pe tema incalcarii drepturilor de autor, nu vor afecta noul proiect: "Google Editions este un plan care va fi realizat indiferent care vor fi intelegerile la care se va ajunge in disputele legale".

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: