Un an in jurul lumii cu o suta de euro pe zi

Data publicarii: 07-05-2010 | Turism

Agentiile de turism au venit la Targul de Vacante Bucuresti cu oferte pentru toate buzunarele:de la sapte zile in Grecia cu 70 de euro pana la ocolul Pamantului intr-un an, cu 36.500 de euro. La evenimentul organizat la Romaero in perioada 6-9 mai turistii pot cumpara sejururi pentru sezonul estival la preturi cu pana la 30% mai ieftine decat de obicei.

Evenimentul, organizat de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism impreuna cu hotelierii si cu organizatiile de profil, se bazeaza in primul rand pe oferte speciale, cum ar fi programul "Minipreturi de vacanta - Litoralul pentru toti", prin intermediul caruia turistii pot petrece, pana la 14 iunie, o saptamana la mare la preturi cuprinse incepand de la 159 de lei de persoana.

O alta oferta speciala care a atras atentia turistilor este "Platesti un pachet turistic si merg doua persoane!" lansata de Christian Tour, valabil pentru rezervarile facute in perioada 3 - 15 mai. Astfel, cu 129 de euro, doua persoane pot petrece un sejur pe insula greceasca Thassos, la un hotel de trei stele, cu micul dejun inclus in pret. Tariful nu include transportul, care costa, daca se alege autocarul, 50 de euro de persoana.

Idei originale

Pe langa ofertele speciale la preturi reduse, agentiile promoveaza si vacante inedite, la care unii dintre noi deabia viseaza, cum ar fi sustinerea echipelor favorite la  Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, o partida zdravana de pescuit de caracatite si de rechini in Thailanda sau o saptamana in superbul oas rusesc Sankt Petersburg, pentru a admira noptile polare.

Una dintre cele mai exclusiviste si scumpe oferte de la targ este o croaziera in jurul lumii, care costa 36.500 de euro, potrivit datelor agentiei Prestige Tour. Excursia dureaza un an, iar imbarcarea se face din Southampton, unul din cele mai importante porturi ale Marii Britanii. Pasagerii se vor imbarca pe un vas de lux si vor avea parte de cele mai bune servicii, cu pensiune completa.

In pret nu intra, totusi, si bauturile, pentru care turistii mai cheltuie considerabil pe parcursul intregii calatorii. Vasul va opri in cele mai importante porturi ale lumii si va naviga toate oceanele si zeci de mari de pe Glob. Itinerariul tipic include Caraibele, Statele Unite ale Americii, America Latina, Hawaii, Polinezia Franceza, Indonezia si India.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: