Locuintele fara clienti, vandute prin sistemul Do It Yourself

Data publicarii: 07-05-2010 | Imobiliare

Blocajul de pe piata imobiliara obliga dezvoltatorii sa vina cu idei inedite pentru a vinde locuintele. Compania Impact vine cu un nou concept pentru cei care doresc sa-si cumpere o locuinta noua - "Do It Yourself", ce presupune ca beneficiarul sa realizeze anumite lucrari in regie proprie.

Astfel, in functie de nivelul de implicare al fiecarei familii, sistemul "Do It Yourself" ofera posibilitatea reducerii cu 10-40% a pretului locuintei. Primul nivel de echipare, intitulat Mud 40 presupune achitarea cu 40% mai putin daca clientul este dispus sa faca "cu forta" compartimentarea interioara a apartamentului, sa-l echipeze si sa-l finizeze.

Al doilea nivel - Push 30, inseamna un pret cu 30% mai mic daca viitorul locatar va face "cu pricepere" echiparea si finisarea apartamentului. "Inspiratia" este cuvantul de ordine pentru cel de-al treilea nivel, intitulat Brico 10, ceea ce inseamna ca se va achita cu 10% mai putin pentru locuinta. Ultima varianta - Cool - presupune achitarea integrala a apartamentului pentru cei care vor sa-l cumpere la cheie.

"Studiile efectuate de Impact D&C SA in randul beneficiarilor si familiilor acestora arata ca, dupa achizitia unei locuinte, circa 35% dintre acestia sunt interesati sa realizeze, in regie proprie, operatiunile de finisare (tip Brico), circa 22% sunt dispusi sa efctueze si operatiunile de echipare (tip Push), in timp ce 17% vor sa «isi suflece serios manecile» si sa realizeze pe cont propriu pana si compartimentarea interioara a locuintelor (tip Mud). Mai mult, in ultimile trei luni, sondajele Impact arata ca numarul celor care vor sa abordeze in regie proprie anumite lucrari in locuinte a crescut usor, cu circa 5%, in defavoarea clientilor care doresc case la cheie", se arata intr-un comunicat al companiei.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: