Jobul stresant pune in pericol inima femeilor

Data publicarii: 07-05-2010 | HR/Cariere

Anumiti factori cotidieni, precum fumatul impreuna cu stresul de la munca, cresc riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare cu pana la 85 la suta.

Femeile de cariera, care au un serviciu stresant, prezinta un risc crescut de a suferi de boli de inima. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea Glostrup din Danemarca, citeaza cotidianul britanic "Daily Mail".

Studiile realizate pana acum au aratat ca barbatii erau mai expusi la boli cardiovasculare din cauza slujbei stresante. Noul studiu al danezilor arata ca si sexul frumos prezinta acelasi risc, indiferent de varsta.

Oamenii de stiinta sustin ca femeile care au un job solicitant se confrunta cu un risc cu 50 la suta mai mare de a se imbolnavi de inima, comparativ cu cele a caror slujba este mai relaxanta.

Concluzia, publicata in jurnalul "Occupational And Environmental Medicine", a reiesit in urma monitorizarii a peste 12.100 asistente, cu varste cuprinse intre 45 si 64 de ani. Cercetatorii le-au monitorizat pe o perioada de 15 ani.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: