Cum au castigat romanii vacante mai ieftine datorita crizei din Grecia

Data publicarii: 10-05-2010 | Turism

Oferta de criza pentru romani: in utimele zile, hotelierii greci au taiat pana la 20% din preturile pachetelor turistice.

Turistii romani profita din plin de criza din Grecia, care le-a adus vacante cu 5-20% mai ieftine in doar cateva zile, spre bucuria agentiilor, si ele castigatoare in aceasta conjunctura.

"Pana la mijlocul saptamanii trecute, grecii aveau la hoteluri preturi cu 5-10% mai mari. Insa adancirea crizei economice, care a culminat cu recentele miscari sociale din Atena, a facilitat agentiilor de turism din Romania renegocierea tuturor contractelor de cazare", a declarat Ciprian Enea, consultant besttourism.ro.

Astfel, in doar o zi si jumatate, la sfarsitul saptamanii trecute, marii turoperatori romani care deruleaza contracte cu Grecia au reusit sa-si urce vanzarile de pachete turistice cu 5-7% atat pentru partea continentala (statunile de pe Riviera Olimpului sau Halkidiki), cat si pentru insule ca Thassos, Santorini, Creta, Corfu, Rhodos, Kos ori Zakinthos.

Reducerile nu au fost insa oferite de hotelierii greci de bunavoie, ci sunt rezultatul unor negocieri stranse purtate de turoperatorii romani inca din aprilie. "Stiam ca vom prinde acest culoar favorabil. La fel s-a intamplat si cu gripa aviara din Turcia, cu bruceloza din nordul Greciei ori cu luptele de strada din Atena de acum doi ani", spune Cristian Pandel, manager general la Christian Tour.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: