Barroso: Zona euro recastiga increderea investitorilor

Data publicarii: 10-05-2010 | International

Zona euro recastiga increderea investitorilor dupa anuntarea pachetului de asistenta financiara, in valoare de o mie de miliarde de dolari, adoptat de UE si FMI pentru stabilizarea pietelor financiare internationale, a declarat luni presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, transmite Reuters.

'Zona euro recastiga fara indoiala increderea investitorilor. Fundamentele noastre sunt cu siguranta bune', le-a declarat jurnalistilor oficialul european.

Pietele financiare europene si moneda euro au raspuns pozitiv deciziei ministrilor de finante din zona euro, Fondului Monetar International si bancilor centrale, care au decis infiintarea unui unui pachet de asistenta financiara in valoare de o mie de miliarde de dolari pentru prevenirea colapsului monedei euro prin extinderea crizei din Grecia.

Bursa de la Paris a deschis, luni, in crestere puternica, cu 5,59 la suta, indicele principal CAC 40 ajungand la valoarea de 3.582,18 puncte, in crestere cu 189,59 puncte comparativ cu valoarea de 3.392,59 puncte inregistrata la inchiderea sedintei precedente. Si Bursa de la Frankfurt a deschis, luni, in urcare, cu 2,91 la suta, indicele principal DAX 30 ajungand la valoarea de 5.882,67 puncte, in crestere cu 167,58 puncte fata de inchiderea sedintei precedente.

Bursa londoneza a deschis, luni, in crestere puternica, cu 3,09 la suta, indicele principal FTSE-100 ajungand la valoarea de 5.281,39 puncte, in crestere cu 158,37 puncte comparativ cu valoarea de 5.123,02 puncte inregistrata la inchiderea sedintei precedente.

In afara planului masiv decis de UE, Fondul Monetar International a aprobat duminica seara un imprumut destinat Greciei de 30 de miliarde de euro pe trei ani, o suma ce se adauga celor 80 de miliarde de euro deja promise in urgenta de tarile zonei euro pentru Atena.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: