Presedintele Ferrari: Nu vom produce niciodata masini in patru usi

Data publicarii: 10-05-2010 | Auto

Ferrari nu va produce niciodata o masina in patru usi, iar cei care isi doresc un astfel de vehicul pot opta pentru o Maserati, a declarat presedintele Ferrari, Amedeo Felisa, citat de Forza Rossa, reprezentantul general al marcii in Romania.

"Asa cum ar spune Enzo Ferrari, fondatorul companiei, nu vom construi niciodata masini in patru usi. Si vom pastra aceasta traditie. Sincer vorbind, nimeni nu cere un Ferrari in patru usi. Daca doriti un Ferrari in patru usi, aveti la dispozitie un Maserati. Noi existam de 60 de ani si n-am avut niciodata nevoie de patru usi. Ce inseamna 'niciodata' nu stiu, dar unul dintre punctele forte ale marcii Ferrari este obstinatia de a pastra produsele asa cum trebuie. Nu spun ca patru usi ne-ar afecta imaginea, dar ele nu fac parte din mostenirea noastra', a explicat Felisa.

Oficialul companiei sustine ca, daca tehnologiile hibride si sistemele start/stop au fost impuse de noile prevederi legale privind emisiile de poluanti, nimeni nu va putea impune marcii producerea unui sedan.

"E adevarat, Ferrari a aratat publicului in 1980 un concept in patru usi numit Pinin, iar o comanda speciala pentru sultanul Bruneiului, carosata de Pininfarina, a avut patru usi. Insa, absolut toate masinile produse in serie de marca de-a lungul timpului au tinut de filosofia celor doua usi", a subliniat presedintele Ferrari.

Producatorul bolizilor de lux a lansat, de curand, noul Ferrari 599 GTO, unul dintre cele mai frumoase modele ale gamei.

Potrivit importatorului local, Romaniei i-au fost alocate doua masini care au fost deja achizitionate, pretul unui exemplar fiind de peste 320.000 de euro.

Noul 599 GTO a fost prezentat publicului, in premiera, la Salonul Auto de la Beijing, modelul fiind produs in numai 599 de unitati.

Forza Rossa a devenit unic importator Ferrari in Romania din anul 2008. Compania opereaza ca unic importator nu numai pe piata romaneasca, ci si pe pietele din Bulgaria si Republica Moldova.

Cu o medie de peste 20 de autoturisme vandute pe an, la nivelul anilor 2008 - 2009, Forza Rossa este liderul segmentului autoturismelor sportive de lux din Romania.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: