Studiu: Barbatii mai destepti, femeile mai descurcarete

Data publicarii: 12-05-2010 | Diverse

Femeile sunt maestre cand vine vorba de negociere, dar barbatii le surclaseaza la capitolul inteligenta. Razboiul sexelor se duce si intre cercetatori de renume. Femeile sustin ca nu li se acorda suficienta atentie. Barbatii riposteaza.

Barbatii sunt mai inteligenti decat femeile, iar acest fapt poate fi dovedit statistic. Afirmatia ii apartine unui profesor emerit de psihologie de la Universitatea din Ulster, Irlanda de Nord, si vine ca urmare a declaratiilor unei reputate profesoare de neuropsihologie de la Universitatea din Oxford.

Susan Greenfield, una dintre cele mai renumite cercetatoare din Marea Britanie, a afirmat recent ca este ingrijorata, deoarece in aceasta tara femeile reprezinta numai 10% din profesorii de stiinte. Totodata, Greenfield a adus in discutie eventuale chestiuni ce tin de o mentalitate invechita, dar si de discriminare, noteaza publicatia "The Daily Mail".

Statistici in favoarea domnilor

In acest context, profesorul de psihologie Richard Lynn a tinut sa ia apararea barbatilor venind cu argumente concrete. "Nu numai ca barbatul obisnuit este mai inteligent decat femeia obisnuita, ci se vede clar ca balanta este inclinata si atunci cand vorbim de niveluri inalte de inteligenta cerute de meseriile cele mai pretentioase", a afirmat acesta. "De pilda, la un nivel apropiat de geniu - un IQ (coeficient de inteligenta, n.r.) cu o valoare de 145 -, barbatii cu minte sclipitoare surclaseaza femeile, raportul fiind de 8 la 1. Iar aici vorbim de statistica, nu de sexism", a adaugat Richard Lynn.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: