Goldman Sachs: profit mediu de 25 de milioane de dolari pe zi

Data publicarii: 12-05-2010 | International

Datorita tranzactiilor financiare de pe piata, Goldman Sachs a realizat, in medie, un profit zilnic de 25 mil. $ in primele trei luni ale acestui an. JP Morgan a incasat, in fiecare zi, 118 mil. $. Potrivit "Financial Times", bancile americane au profitat de fiecare zi pentru a acumula beneficii uriase in primul trimestru din 2010. Cotidianul citeaza, drept argumentatie, un document al Jandarmului pietei financiare americane, SEC, care arata ca Goldman Sachs a castigat cel putin 25 mil. $ in fiecare dintre cele 63 de zile lucratoare din T1.

La randul sau, banca JP Morgan a rea-lizat, prin intermediul unor operatiuni bine gandite, 118 mil. $ pe zi, adica, in medie, 5 mil. $ pe ora. Performante cu atat mai notabile cu cat perioada ianuarie-martie a corespuns unui interval in care pietele au fost nervoase si victime ale unei volatilitati sporite.

Conducerea Goldman Sachs a atribuit aceste reusite "unui management de risc robust". Tranzactiile lansate pe piete explica, in mare parte, excelentul bilant trimestrial afisat de cele doua mari banci americane. JP Morgan a inregistrat un beneficiu net in crestere de 57% in valori anuale, pana la 3,3 mld. $, in timp ce Goldman Sachs a anuntat un beneficiu dublu pe primele trei luni ale anului, tot de 3,3 mld. $. Per ansamblu, primele 14 institutii bancare de investitii au afisat venituri totale de 78,8 mld. $. Este cel mai bun rezultat din ultimii trei ani.

Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: