Bancherii britanici isi castiga bonusurile neplatite in justitie

Data publicarii: 12-05-2010 | International

Peste 100 de bancheri si-au dat in judecata fostii angajatori pentru neplata bonusurilor si a compensatiilor pentru concediere. Bancherii britanici, criticati de clasa politica si de intregul popor pentru bonusurile imense pe care le-au primit in timp ce bancile la care erau angajati erau salvate de la faliment de banii contribuabililor, se bucura de  sustinerea tribunalelor din Londra, relateaza Bloomberg. Un fost director executiv al Societe Generale, un fost bancher al Seymour Pierce Ltd si un trader care a fost angajat pentru Rabobank International au castigat in justitie platirea bonusurilor pentru acest an.

Judecatorii nu se lasa intimidati de presiunile Guvernului

"Judecatorii arata ca nu se lasa intimidati de presiunile Guvernului", a declarat Jo Keddie, din cadrul Winckworth Sherwood.

Industria serviciilor financiare din Londra a pierdut 50.000 de locuri de munca in timpul crizei, iar peste 100 de bancheri si-au dat in judecata fostii angajatori pentru neplata bonusurilor si a compensatiilor pentru concediere.

De exemplu, Saleem Khatri un fost angajat al Rabobank Nederland NV, a castigat 1,6 milioane euro dintr-un proces privind bonusurile neplatite, dupa ce si-a pierdut locul de munca. Alex Kleanthous, avocat la Gannons Solicitors din Londra, care l-a consiliat pe Khatri a declarat ca acest caz s-a centrat pe contractul semnat de cele doua parti. "Clientului meu i-a fost promis un bonus care era reprezentat de un mic procent din profitul bancii", a spus avocatul. "Banca a incercat sa nu plateasca acest drept", a continuat acesta. In plus, avocatul a mai afirmat ca exista din ce in ce mai multe dispute contractuale privind bancherii concediati.

De asemenea, Raphael Geys, fost director executiv la Societe Generale a castigat procesul cu banca la care a lucrat in luna martie. Acesta a primit compensatii pentru concediere doar 8 milioane euro din cei 12,5 milioane pe care ar fi trebuit sa ii primeasca. Banca a anuntat atunci ca nu mai trebuie sa plateasca nimic fostului angajat intrucat contractul a fost incalcat prin chemarea Societe Generale in justitie. Malcolm Rutherford, fost angajat al Seymour Pierce a castigat, in februarie, 70.000 de lire sterline intr-un proces impotriva companiei de la care a fost concediat in 2007.
Reprezentantii Seymour Pierce au afirmat ca nu vor face apel si au refuzat sa faca alte comentarii.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: