Socializarea reala ne face mai fericiti decat cea virtuala

Data publicarii: 12-05-2010 | Lifestyle

Nimic nu poate inlocui bucuria de a petrece timp alaturi de familie si de cei dragi, releva un nou studiu care demonstreaza ca socializarea fata in fata ne face mult mai fericiti decat comunicarea online.

"Barometrul fericirii" este o cercetare bazata pe "Indexul fericirii" realizat de compania Coca-Cola, la care participa intre 500 si 1.000 de oameni din fiecare dintre cele 16 tari incluse in sondaj, potrivit Reuters. Printre acestea se numara Romania, Franta, Italia, Spania, Marea Britanie, Bulgaria, Rusia, Africa de Sud, China si Statele Unite ale Americii.

Aproximativ 40% din cei intervievati au declarat ca timpul petrecut cu cei dragi dupa serviciu reprezinta pentru ei cel mai fericit moment al zilei, in timp ce 20% spun ca s-au simtit cel mai fericiti atunci cand stateau la masa cu familia. Pe de alta parte, doar 5% din personale incluse in sondaj au spus ca ii face fericiti comunicarea online cu prietenii, si chiar mai putini, 2%, ca primul SMS primit le-a facut ziua mai frumoasa.

Familia si partenerii s-au dovedit, de departe, cele mai importante surse de fericire pentru aproape 80% din cei inclusi in cercetare, iar prietenii s-au clasat pe locul 2, cu 15%. Imbratisarile si mancarea sunt de asemenea surse de fericire pentru o treime dintre rusi si britanici.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: