Mobila si imbracaminte, in talciocul ANAF

Data publicarii: 14-05-2010 | Actualitate

Pentru a face rost de bani, Fiscul scoate la vanzare orice. De la alimente, produse de incaltaminte si imbracaminte si pana la cladirile apartinand firmelor care nu au mai putut sa-si plateasca datoriile la stat, toate sunt bunuri executate silit, pe care statul a pus sechestru.
 
De la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) poti cumpara aproape orice, la preturi sub cele ale pietei. Procedura este insa mai complicata. Și asta pentru ca doritorii trebuie sa se inscrie la licitatie Si sa cumpere in cantitati mari.
Acest lucru face ca pe masura ce depozitele ANAF se umplu de tot feluri de bunuri sechestrate, numarul celor dispuSi sa le cumpere este din ce in ce mai mic.

Potrivit anunturilor de scoatere la vanzare, cei interesati de cumpararea bunurilor trebuie sa achitare o taxa de participare, suma reprezentand 10% din pretul initial de pornire al licitatiei.

Cotidianul.ro va prezinta cateva dintre bunurile pe care nu te-ai fi aSteptat sa le gaseSti in depozitele ANAF Si pe care acum Fiscul le scoate la vanzare, in urma confiscarii lor.

Scaune la 58 de lei bucata

De exemplu, zilele acestea ANAF scoate la licitatie 1.300 de scaune. Probabil ca acestea sunt singurele bunuri pe care inspectorii le-au gasit la o societatea comerciala din CaransebeS.
In anunt se precizeaza ca este vorba de "scaune pliante, cu rama metalica gri, iar Sezutul Si spatarul sunt din placaj de cireS", iar pretul unei bucati este de 58 de lei, fiind scutita de la plata TVA.
Pentru a-Si recupera datoriile de la un SRL, Administratia Finantelor Publice Prejmer incearca sa vanda acum un autoturism Cielo Si cativa metri cubi de cherestea.

Cielo din '97 cu 7.800 de lei

Autoturismul este fabricat in 1997, iar pretul de pornire este mult peste pretul pietei la mana a doua, de 7.800 de lei. Și in ceea ce priveSte cei 40 de metri cubi de cherestea, pretul de pornire este cam piperat, respectiv 1.000 de lei/mc.

MaSini de cusut butoniere, umbrele Si lenjerie. Un numar de 61 de bucati, toate sunt scoase la licitatie de Directia Generala a Finantelor Publice Giurgiu, ai carei inspectori au pus lacatul pe uSa unei companii producatoare de textile. Pretul variaza intre 193 de lei Si aproximativ 2.000 de lei pe bucata.

Integral in Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: