Mobila si imbracaminte, in talciocul ANAF
Data publicarii: 14-05-2010 | ActualitatePentru a face rost de bani, Fiscul scoate la vanzare orice. De la alimente, produse de incaltaminte si imbracaminte si pana la cladirile apartinand firmelor care nu au mai putut sa-si plateasca datoriile la stat, toate sunt bunuri executate silit, pe care statul a pus sechestru.
De la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) poti cumpara aproape orice, la preturi sub cele ale pietei. Procedura este insa mai complicata. Și asta pentru ca doritorii trebuie sa se inscrie la licitatie Si sa cumpere in cantitati mari.
Acest lucru face ca pe masura ce depozitele ANAF se umplu de tot feluri de bunuri sechestrate, numarul celor dispuSi sa le cumpere este din ce in ce mai mic.
Potrivit anunturilor de scoatere la vanzare, cei interesati de cumpararea bunurilor trebuie sa achitare o taxa de participare, suma reprezentand 10% din pretul initial de pornire al licitatiei.
Cotidianul.ro va prezinta cateva dintre bunurile pe care nu te-ai fi aSteptat sa le gaseSti in depozitele ANAF Si pe care acum Fiscul le scoate la vanzare, in urma confiscarii lor.
Scaune la 58 de lei bucata
De exemplu, zilele acestea ANAF scoate la licitatie 1.300 de scaune. Probabil ca acestea sunt singurele bunuri pe care inspectorii le-au gasit la o societatea comerciala din CaransebeS.
In anunt se precizeaza ca este vorba de "scaune pliante, cu rama metalica gri, iar Sezutul Si spatarul sunt din placaj de cireS", iar pretul unei bucati este de 58 de lei, fiind scutita de la plata TVA.
Pentru a-Si recupera datoriile de la un SRL, Administratia Finantelor Publice Prejmer incearca sa vanda acum un autoturism Cielo Si cativa metri cubi de cherestea.
Cielo din '97 cu 7.800 de lei
Autoturismul este fabricat in 1997, iar pretul de pornire este mult peste pretul pietei la mana a doua, de 7.800 de lei. Și in ceea ce priveSte cei 40 de metri cubi de cherestea, pretul de pornire este cam piperat, respectiv 1.000 de lei/mc.
MaSini de cusut butoniere, umbrele Si lenjerie. Un numar de 61 de bucati, toate sunt scoase la licitatie de Directia Generala a Finantelor Publice Giurgiu, ai carei inspectori au pus lacatul pe uSa unei companii producatoare de textile. Pretul variaza intre 193 de lei Si aproximativ 2.000 de lei pe bucata.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial