O veste proasta pentru BlackBerry: bancherii trec la Apple

Data publicarii: 18-05-2010 | IT&C

Banca britanica Standard Chartered isi inlocuieste smartphone-urile BlackBerry, in prezent platforma preferata de comunicatii mobile, cu iPhone, o miscare care ar putea determina, eventual, mii de alti bancheri sa aleaga dispozitivele Apple, relateaza Reuters. Angajatii din Asia ai bancii au declarat pentru Reuters ca grupul britanic le ofera posibilitatea de a  isi inlocui telefoanele BlackBerry cu iPhone-uri, creditorul continuand sa plateasca facturile lunare pentru servicii mobile in interes de afaceri si pentru serviciile de date.

"Aceasta masura se adreseaza intregului grup, atat diviziilor globale de wholesale, cat si cele consumer", a afirmat un purtator de cuvant  al Standard Chartered. Procesul de inlocuire a serviciilor mobile de telefonie si email de pe BlackBerry pe iPhone a inceput cu aproximativ o luna in urma, a mai spus purtatorul de cuvant, fara a preciza cati dintre cei 75.000 de angajati din Asia ai bancii britanice vor continua sa foloseasca BlackBerry si cati vor alege iPhone.

HSBC si Morgan Stanley au limitat folosirea Blackberry

De asemenea, bancherilor de la alte institutii financiare, precum HSBC Holdings Plc si Morgan Stanley, le-a fost limitata folosirea BlackBerry drept platforma standard de comunicatii mobile.

Totusi, aceasta trecere va dura destul de mult, in principal din cauza temerilor privind securitatea, conform analistilor din aceasta industrie.

"Daca multe companii vor decide sa inlocuiasca BlackBerry cu iPhone, acest lucru va reprezenta o veste destul de proasta pentru Research In Motion", a declarat  Lu Chialin, analist din industria IT in cadrul Macquarie Securities din Taipei. "Oricum, va dura destul de mult pentru ca grupurile sa faca propriile teste interne inainte de a decide. Prin urmare va mai dura pana cand efectele acestor decizii sa se vada", a explicat acesta.

RIM: Este o piata foarte dinamica, din acest punct de vedere

Telefoanele BlackBerry, produse de firma canadiana Research In Motion, sunt cele mai des folosite de bancheri si directorii de companii pentru a avea acees la email si la internet cand nu sunt la birou.

Integral in Curierul National