Toyota a achitat amenda de 16 milioane de dolari

Data publicarii: Astazi, 20-05-2010 | International

Constructorul auto japonez, implicat in scandalul iscat dupa rechemarea a peste opt milioane de maSini afectate de neajunsuri tehnice la pedala de acceleratie, sustine ca, deSi a platit, nu se considera vinovat de acuzatiile formulate de autoritatile americane.

Toyota a achitat guvernului Statelor Unite ale Americii amenda-record de 16 milioane de dolari (12,9 milioane de euro, la cursul zilei) acordata pentru nerespectarea normelor de siguranta impuse de autoritatile de la Washington, informeaza "AFP".

Constructorul auto japonez confirmase inca de luna trecuta ca va plati amenda primita in urma scandalului iscat de problemele tehnice la pedala de acceleratie a mai multor modele pe care le produce Si care ar fi cauzat peste 50 de decese in SUA.

Toyota a precizat, totuSi, ca, deSi a varsat banii in conturile Trezoreriei americane, nu se considera vinovata pentru felul in care a gestionat cazul "pedala de acceleratie" in urma caruia a chemat la service, pentru verificari, peste opt milioane de automobile in intreaga lume.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: