In Vestul Capitalei, pretul/mp in vila egal cu cel din bloc

Data publicarii: Astazi, 20-05-2010 | Imobiliare

1. Pretul/mp in vila mai aproape de cel cerut pentru un apartament
 
Criza imobiliara a adus in Vestul Capitalei metrul patrat intr-o vila la aceeasi valoare cu cel dintr-un bloc. Astfel, cumparatorii din zona se intreaba ce sa cumpere: o casa la curte sau un apartament la bloc? Totodata se observa ca in vestul Bucurestiului, pretul pe metru patrat cerut de proprietari a scazut sub pragul de 1000 Euro. Valori mai mici de 1000 Euro/mp intalnim si in sudul orasului.

Pret/mp locuinte in zona de lux

Pretul mediu cerut de proprietari pentru apartamentele vechi situate in zona de lux a Capitalei a ajuns luna aceasta la valoarea de 2.020 Euro/mp. Fata de inceputul lui 2009 se observa o scadere de 17%. Comparativ cu jumatatea anului trecut, scaderea este de 6 procente.

Scaderile inregistrate pe piata imobiliara de la inceputul anului trecut au adus pretul mediu cerut de proprietari pentru case mai aproape de cel cerut pentru apartamente. Astfel, in zona de lux a Capitalei, metrul patrat a ajuns la 2.950 Euro, in cazul vilelor vechi.

Pret/mp locuinte ultracentrale

In zona ultracentrala a Capitalei preturile cerute de proprietarii de apartamente vechi sunt cu 18% mai mici fata de ianuarie 2009. Astazi, pretul mediu pe metru patrat a ajuns la 1.450 Euro, potrivit bazei de date Imopedia.ro.

In zona ultracentrala a Bucurestiului pretul pe metru patrat pentru vile este cu 1000 Euro mai mare decat cel cerut de proprietari pentru apartamente. Cine vrea sa cumpere in aceasta parte a orasului sa se astepte la un pret mediu cerut de proprietari de 2.450 Euro/mp

Pret/mp locuinte centrale

Apartamentele vechi situate in centrul Bucurestiului s-au ieftinit cu 21% intr-un an si jumatate, ajungand la 1.190 Euro/mp, pret cerut de proprietari.

In centrul Capitalei, diferenta intre vile si apartamente este de 650 Euro/mp. Metrul patrat in vila a atins in aceasta luna valoarea de 1.840 Euro/mp.

Pret/mp locuinte zona de Nord

In partea de Nord a Bucurestiului, incluzand aici si zona de periferie, se inregistreaza o scadere de 23% a preturilor apartamentelor vechi comparativ cu prima luna a anului trecut. Astfel, acum pretul mediu pe metru patrat a atins valoarea de 1.250 Euro.

Cine vrea sa cumpere in nordul orasului o vila veche va plati in jur de 1.490 Euro/mp, acesta fiind pretul mediu cerut de proprietarii din zona.

Pret/mp locuinte zona Est

Potrivit bazei de date Imopedia.ro, in estul orasului preturile medii cerute de vanzatori au scazut cu 25% fata de ianuarie 2009, ajungand la 1.000 Euro/mp.

Diferenta intre pretul pe metru patrat in vila si cel cerut intr-un apartament vechi in partea de Est este de 210 Euro/mp. Concret, pretul cerut este de 1210 Euro/mp pentru o vila.

Pret/mp locuinte zona Vest

Scaderi de preturi avem si in vestul Bucurestiului. Proprietarii apartamentelor vechi au coborat preturile cu 28% fata de ianuarie 2009. Astfel, pretul mediu este de 950 Euro/mp.

In Vest cumparatorul trebuie sa se hotarasca doar daca vrea sa stea  la casa sau la bloc. Aici nu exista nicio diferenta intre pretul cerut pe metru patrat pentru vile si cel pentru apartamente. In ambele situatii avem un pret de 950 Euro/mp. 

Pret/mp locuinte zona Sud

In sudul orasului, pretul mediu cerut de proprietari este de 930 Euro/mp, ceea ce inseamna ca s-a inregistrat o scadere de 29 procente comparativ cu prima luna a anului trecut si de 5% fata de iulie 2009.

In ce priveste casele, surpriza mare in Sud! Vilele vechi se vand mai ieftin decat apartamentele vechi, in aceasta zona proprietarii vor 810 Euro/mp. 


2. Preturi in zone exclusiviste ale Capitalei

Zona de lux

Printre cele mai scumpe proprietati listate pe site-ul Imopedia.ro se afla un duplex construit in 2004 si situat in cartierul Primaverii, pe bulevardul cu acelasi nume. Locuinta are o suprafata de 252 mp utili, iar proprietarul cere 2 milioane Euro.

Si tot in cartierul Primaverii, pentru un penthouse de 355 mp utili, intr-un bloc construit in 1997 proprietarul anunta un pret de 1,5 milioane Euro.

Zona ultracentrala

Cea mai scumpa proprietate ultracentrala, aflata in baza noastra de date este o vila din zona Dacia. Locuinta cu 11 camere are o suprafata de 2390 mp si un teren de 795 mp de teren. Pretul cerut de proprietar ajunge la 4 milioane Euro.

In topul proprietatilor de lux scoase la vanzare in zona ultracentrala a Capitalei este si un apartament de 675 mp din Unirii (Mitropoliei). Pretul este de 1,5 milioane Euro.

Zona centrala

Un apartament de lux cu patru camere (623 mp construiti) situat intre Parcul Verdi si Lacul Floreasca costa 1.574.000 Euro. Este cea mai scumpa locuinta centrala listata in baza noastra de date. Si tot in zona Floreasca, pentru un apartament cu patru camere (400 mp construiti) proprietarul vrea 1.350.000 Euro.

Zona de Nord

In top, in partea de Nord a Capitalei se afla un apartament cu patru camere. Locuinta de lux este vizavi de Parcul Herastrau si costa 1,2 milioane de Euro.

Un alt exemplu de top, este o locuinta din Cartierul Francez. Este vorba de un duplex cu trei dormitoare si tot atatea bai, trei terase si doua garaje incluse. Pretul este de 900.000 Euro.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: