Zona euro nu risca sa explodeze, afirma Dominique Strauss-Kahn

Data publicarii: 21-05-2010 | International

Zona euro nu risca sa explodeze, dar exista riscul sa iasa prost, a declarat joi directorul general al Fondului Monetar International /FMI/ Dominique Strauss-Kahn, invitat de canalul de televiziune France 2.

"Nu cred ca zona euro ar fi in riscul de a exploda, in schimb, cred ca riscul este ca ea sa ia o intorsatura proasta, ca ea sa functioneze rau", a declarat Strauss-Kahn, intrebat de la sediul Fondului la Washington. "Nu sunt linistit intrucat cauzele de fond mai ales cresterea nu se rezolva pocnind din degete", a subliniat directorul general al FMI, adaugand totusi ca solutii la criza ce traverseaza Europa exista.

"Nu cred deloc ca trebuie sa avem o situatie defetista, dar aceste solutii nu este suficient sa fie invocate sau evocate cu ocazia unor conferinte de presa, ci trebuie luate decizii si aceasta va lua timp", a mai declarat Strauss-Kahn, al carui interviu a fost inregistrat cu o zi inainte la Washington.

Directorul general al FMI a evocat "criza de incredere a politicului" ce afecteaza in prezent Europa, dupa cum considera el, chemandu-i pe europeni la actiune.

AGERPRES