Salariatii pot suferi de sindromul cladirii bolnave

Data publicarii: 24-05-2010 | HR/Cariere

Cati dintre angajati au auzit oare despre sindromul "cladirii bolnave"?. Este vorba despre un sindrom care se manifesta doar pe parcursul programului de lucru, prin dureri de cap, lipsa de concentrare, oboseala, greata, ameteli, tuse, iritatii ale ochilor. Imediat ce salariatul care sufera de un asemenea sindrom iese pe usa biroului, simptomele "cladirii bolnave" dispar.

In ceea ce priveste cauzele acestui sindrom, parerile specialistilor sunt impartite. Unii sustin ca aceasta tulburare apare la salariatii care merg la serviciu cu teama de a ramane fara loc de munca, la cei stresati, la aceia carora le este teama ca nu vor face fata cerintelor. Alti specialisti sunt de parere ca sindromul "cladirii bolnave" are la baza conditiile precare de lucru precum ventilatia, umiditatea, temperatura.

Cert este un lucru: angajatul care observa ca la serviciu manifesta asemenea simptome, iar cand termina programul de lucru scapa de "starea de rau", fie trebuie sa urmeze cateva sedinte de consiliere psihologica, fie trebuie sa recurga la autocontrol.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: