Ce carduri de debit nu au taxe la retragerile de numerar

Data publicarii: 24-05-2010 | Finante-Banci

Romanii inca nu s-au obisnuit cu platile la comercianti prin folosirea cardurilor de debit, mai ales ca acestea nu sunt taxate. Acest lucru este aratat si de numarul tranzactiilor care s-au facut la comercianti in primul trimestru al acestui an, circa 7 milioane.

Numarul este de 2,5 ori mai mic decat cel al retragerilor de numerar de la ATM-urile bancilor din tara, care a insumat aproape 17 milioane de operatiuni, scrie revista "Capital".

Dorinta institutiilor de a atrage cat mai multi clienti se poate traduce prin faptul ca o parte din ele au renuntat la comisionul de retragere de numerar de la bancomate. In acest sens, doar doua banci nu taxeaza retragerea banilor de la orice automat din tara: Garanti Bank si Intesa Sanpaolo.

In cazul bancii italiene exista si o conditie, cardul trebuie sa aiba atasat si un pachet de servicii. In plus, utilizatorii acestor carduri sunt scutiti chiar si de taxa de retragere de la ATM-urile din afara tarii. Cu toate acestea, un punct slab e evident in cazul ambelor banci: nici una nu are prea multe bancomate in tara, ci putin peste 90 de unitati fiecare.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: