Inca o banca nationalizata de statul spaniol

Data publicarii: 24-05-2010 | Finante-Banci

Banca Centrala a Spaniei a preluat controlul bancii CajaSur, care are nevoie de 500 de milioane de euro pentru a fi salvata. Pe fondul celei mai grave crize economice din ultimii 60 de ani din Spania, inca o banca a intrat in insolventa, fiind preluata de Banca Centrala a Spaniei.

Dupa ce fuziunea cu un creditor mai mare, Unicaja, a esuat, singura solutie pentru a reda solvabilitatea bancii de economii CajaSur a fost preluarea acesteia de catre Banca Centrala.

Astfel, banca are acces la Fondul pentru Restructurare a Bancilor, creat de guvernul spaniol in iunie 2009, dupa nationalizarea bancii Caja Castilla-La Mancha. Fondul are o capacitate de finantare de 99 de miliarde de euro si va aloca cel putin 500 de milioane de euro pentru salvarea CajaSur, potrivit unor surse citate de Reuters.

Guvernatorul Bancii Centrale a Spaniei, Miguel Angel Fernandez Ordonez, a declarat ca "sistemul financiar spaniol nu va fi nicidecum afectat de aceasta situatie", potrivit "Businessweek". In plus, el a mai spus ca decizia va mentine linistea creditorilor si a debitorilor. Bancherii din Spania sunt insa nemultumiti de felul in care Banca Centrala a procedat in perioada crizei si spun ca era necesara o interventie mai rapida in cazul Caja Castilla-La Mancha.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: