Serviciile de internet banking pot ajuta firmele mici sa devina mai eficiente

Data publicarii: 24-05-2010 | Finante-Banci

Marile companii au o productivitate mai ridicata decat cele mici, deoarece adopta mai rapid tehnologii moderne, cum sunt si serviciile de internet banking. Foarte multe IMM-uri din Romania inca nu folosesc aceste aplicatii, ratand astfel posibilitatea de a-si reduce costurile si a deveni mai competitive, arata o analiza conso.ro.

Firmele mici utilizeaza intr-o masura mai mica serviciile moderne oferite de banci (e-finance), precum internet banking-ul si instructiunile de plata automate, spre deosebire de companiile medii si mari cu mai mult de 50 de angajati, conform unui studiu al Deutsche Bank.

Acesta este un atu pentru marile companii, deoarece le genereaza economii semnificative de costuri si, ulterior, o productivitate mai ridicata.

In 2009, peste 85% din firmele din Europa cu mai mult de 50 de angajati utilizau serviciul de internet banking, in timp ce doar 78% din firmele mici foloseau acest serviciu.

In zona instructiuni de plata automate, diferentele intre companiile mici si mari devin si mai insemnate. Doar 29% din firmele mici folosesc aceste servicii, fata de 56% in cazul marilor companii.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: