Nouriel Roubini: Unele tari ar putea sa renunte la zona euro

Data publicarii: 26-05-2010 | International

Unele tari ar putea sa renunte la moneda unica europeana in contextul crizei economice, insa acest lucru va depinde de vointa politica a acestora de a ramane sau nu in zona euro, a declarat Nouriel Roubini, profesor de Economie la Universitatea Stern School of Business din New York .

"Cei mai slabi membri ai zonei europene ar putea sa se retraga, insa depinde de vointa politica a acestor tari de a ramane. (...) Unele tari vor fi fortate sa iasa din zona euro. Procesul de expansiune a zonei euro fost decalat poate chiar inversat", a mentionat Roubini, care a adaugat ca euro a scazut de la 1,5 la 1,2 fata de dolarul american.

Roubini a mentionat ca deprecierea euro ar putea sa continue, fapt care ar duce la cresterea competitivitatii in tarile din zona euro si, implicit, la crestere economica. Reprezentantul Universitatii Stern School a adaugat ca volatilitatea si incertitudinea din aceasta zona nu vor disparea curand.

"Banii nu sunt suficienti in sine, trebuie sa faci reforme substantiale. Banii oferiti vin cu o serie intreaga de conditii, iar aceste tari trebuie sa ia masuri de austeritate pentru a face rost de acesti bani", a mai spus Roubini, referindu-se la accesarea pachetelor de sprijin de unele tari de la institutii financiare internationale.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: