Traian Basescu: Cifra oficiala a somajului este 8,2%

Data publicarii: 28-05-2010 | Actualitate

In Romania, cifra oficiala a somajului este 8,2% si nu apar semnele de inceput ale unei redresari consistente, a declarat presedintele Traian Basescu, joi, in cadrul Forumului economic romano-macedonean, la Skopje.

'Va pot spune ca in Romania cifra oficiala a somajului este 8,2%, ceea ce inseamna peste 700.000 de oameni fara locuri de munca. Si nu as putea spune ca sunt semnele de inceput de redresare consistenta. Este adevarat, desi se inregistreaza cresteri in productia industriala, in ultimele patru-cinci luni consecutiv am avut crestere de productie industriala, dar serviciile sunt inca intr-o situatie dificila, constructiile civile sunt, de asemenea, inca intr-o situatie dificila', a spus presedintele, adaugand ca priveste Forumul economic romano-macedonean ca pe o sansa a dezvoltarii unor noi afaceri.

El a mai spus ca, pentru a proteja mediul de afaceri, Romania, desi are un consistent deficit bugetar, nu a marit taxele in toata perioada de criza.

'Am considerat ca protejarea mediului de afaceri este esentiala pentru reluarea cresterii economice si pentru crearea de noi locuri de munca', a spus seful statului.

Traian Basescu a efectuat, joi, o vizita oficiala in Republica Macedonia, la invitatia omologului sau, Gjorge Ivanov.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: