CNP: Romania are capacitatea sa iasa din criza in 2010

Data publicarii: 28-05-2010 | Economie

Romania are capacitatea sa iasa din criza in acest an, iar, cel mai tarziu in ultimul trimestru, economia ar putea reveni pe crestere, a declarat presedintele Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), Ion Ghizdeanu, mentionand ca abia din 2012 Romania va avea o dinamica "sanatoasa".

"De la luna la luna apar schimbari, apar tendinte negative sau pozitive, astfel ca este greu sa spunem cand vom iesi din criza. (...) Romania are capacitatea sa iasa din criza in acest an. Exista cea mai mare probabilitate ca pana la sfarsitul anului, in ultimele trimestre, poate in trimestrul patru, sa treaca in zona cresterii economice pozitive", a spus Ghizdeanu, la un forum economic.

El a aratat ca abia din 2012 economia va avea o crestere "sanatoasa", dar a precizat ca pe termen mediu PIB-ul nu va mai putea urca cu mai mult de 4% pe an.

"Dupa un an de stabilizare si usoara crestere in 2011, vom putea vorbi de o crestere sanatoasa din 2012. Daca programele de sustinere a economiei vor avea resurse suficiente si vor fi utilizate, pentru 2011-2012 vom avea o crestere economica pozitiva", a aratat presedintele CNP.

Integral in Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: