Ghid pentru tinerii care vor sa inceapa o afacere

Data publicarii: 28-05-2010 | Afaceri

Pe site-ul Agentiei Nationale pentru IMM-uri, cei dornici sa puna pe picioare un business pot gasi sfaturi practice precum pasii pentru infiintare, dar si care sunt capcanele ce pot duce la esec.

Ce calitati trebuie sa aiba un intreprinzator de succes, care sunt formalitatile pentru infiintarea unei firme si unde gresesc incepatorii in lumea businesului - toate acestea sunt prezentate in "Ghidul tanarului interprinzator".

Documentul se adreseaza in special tinerilor care au o idee buna de afaceri si au de gand sa o puna in practica. Ei il pot consulta pe site-ul Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) www.aippimm.ro.

"Din nefericire, succesul in afaceri nu este garantat. Aproape jumatate din totalul falimentelor s-a produs pe parcursul primilor patru ani de la lansare. Omul de afaceri ar trebui sa fie constient atat de oportunitatile care i se ofera, cat si de riscurile care pot aparea", spun autorii ghidului.

Unde gresesc incepatorii

Cei interesati vor gasi in paginile prezentarii un test pentru intemeietorii de intreprinderi, care ii va ajuta sa afle daca poseda calitatile necesare inceperii unei afaceri, daca sunt familiarizati suficient cu piata si daca sunt constienti de toate mijloacele financiare necesare.

"Ghidul tanarului intreprinzator" trece in revista o serie de greseli tipice frecvente la inceputuluneiafaceri. Daca le cunoasteti, va veti putea feri de ele. Printre acestea se numara insuficienta cunoastere a competitorilor, supraestimarea viitorului profit sau cunostinte, aptitudini si calificarea profesionala insuficienta.

In plus, cei care ajung la esec deseori isi evalueaza gresit costurile de inceput, precum si cheltuielile opera tionale. De multe ori ei nu isi cunosc obligatiile fiscale, fac alegeri proaste a partenerilor de afaceri si se lanseaza fara prudenta in investitii. Ce e de facut ca sa aveti cea mai mare sansa de reusita? Potrivit ghidului citat, nu porniti la drum daca nu aveti aptitudinile personale si profesionale solicitate de companie.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: