Cele mai bune carduri de salariu cu overdraft

Data publicarii: 31-05-2010 | Finante-Banci

Creditul pe cardul de debit este unul dintre cele mai ieftine si se obtine repede. Daca anul trecut cea mai mica dobanda era de 14%, acum a ajuns la 11%.

Dobanzile percepute de banci la creditele acordate pe cardurile de salarii pot fi si cu 16 puncte procentuale mai mici decat cele aferente cardurilor de credit. Este cazul produselor din oferta Garanti Bank, care percepe o dobanda de circa 11% la creditele overdraft si de 27,6% la cardurile de credit, scrie revista "Capital".

Pana la noua salarii

In plus, cardurile de debit cu overdraft pot beneficia si de scutiri la comisioanele de retragere de numerar de la bancomatele din Romania. Cele mai bune carduri cu overdraft sunt oferite de Garanti, CEC si BCR, potrivit analizei "Capital".

Costul acestor credite este mai mic in 2010, ca urmare a scaderii dobanzilor de pe piata interbancara: anul trecut, cea mai mica dobanda era de 14%, iar in acest an este de circa 11%. Suplimentar, valoarea creditelor atasate cardurilor de salarii poate poate fi mai mare: daca in 2009 creditul maxim era echivalentul a sapte salarii, in acest an imprumutul poate fi egal cu noua venituri.

Criterii de notare

"Capital" a luat in calcul creditul pe care il poate obtine pe overdraft o persoana cu un salariu de 3.000 de lei, care nu are de platit alte rate. Punctajul total a fost calculat ca medie ponderata a criteriilor: credit maxim - 40%, dobanda - 40%, comision retragere de la ATM-urile bancii emitente si ale bancilor partenere - 10% si numarul de ATM-uri detinute de emitent si bancile partenere ale acestuia.

Creditul maxim a fost notat cu maximum 10 puncte pentru sume care echivaleaza cu 9 salarii. Nota a scazut cu cate 0,5 puncte la fiecare reducere a creditului. Dobanda a fost notata cu 10 puncte daca era mai mica sau egala cu 12%. Nota a scazut cu 0,5 puncte pe masura ce dobanda creste cu 0,75 puncte procentuale.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: