Primele aparate foto care pozeaza 3D si filmeaza full HD

Data publicarii: 01-06-2010 | IT&C

Cele doua gadgeturi produse de Sony sunt considerate ca fiind din categoria hibrid. Noile "jucarii" vor ajunge pe piata romaneasca in luna iulie si vor costa pana la 650 de euro. Sony va aduce in Romania, in luna iulie, noile aparate foto NEX 5 si NEX 3, doi hibrizi care combina aparatul pocket cu DSLR-urile. Ce le face pe noile gadgeturi atat de speciale este faptul ca pot filma in format HD 1080i si fotografia in format 3D.

Desi are incorporata tehnologia necesara pentru a fotografia 3D, aceasta optiune nu va fi disponibila de la lansarea produsului, ci putin mai tarziu, printr-un update al software- ului.

Potrivit lui Taiju Ishikawa, seful Sony Romania, daca pe NEX 5 il privim ca pe un DSLR, acesta este cel mai usor si mai subtire din lume, iar daca il vedem ca pe un foto pocket atunci putem spune ca este primul aparat de acest gen care are obiective interschimbabile. Noul senzor CMOS Exmor APS HD, cu o rezolutie de 14.2 megapixeli, sta la baza celor doua camere.

Usor de folosit

Daca o sa vi se para complicat modul de operare pe aceste aparate nu are rost sa va stresati pentru ca programul este conceput in asa fel incat meniul sa para a fi un dictionar mic incorporat in aparat. Parametrii de fotografiere sunt usor accesibili, prin intermediul unei palete de control intuitive si a doua taste.

Rotind selectorul de control, utilizatorul poate seta adancimea focalizarii, iar schimbarile pot fi previzualizate pe ecranul LCD. In comparatie cu modelele obisnuite de camere foto DSLR, constructia ce elimina sistemul mecanic cu oglinda reduce grosimea celor doua camere pana la 24,2 mm. NEX 5 beneficiaza de o carcasa din magneziu, foarte usoara si rezistenta.

Mai multe poze intr-una singura

Una dintre cele mai atractive functii ale sale este cea de Sweep Panorama. Prin apasarea butonului declansator si balansarea aparatului de fotografiat in lateral sau pe verticala, camera va captura un numar mare de cadre, realizand in mod automat imagini panoramice pline de detalii, la o calitate de 23 de megapixeli, cu un unghi de vizualizare de 226 de grade.

Ambele camere pot surprinde actiuni rapide facand pana la sapte poze pe secunda. Gadgeturile au si un ecran mobil cu ajutorul caruia sa va puteti orienta mai bine cand veti face pozele.

"Aparatele din seria NEX pot fi considerate gadgeturi new-entry pentru profesionisti. Este posibil ca venirea lor pe piata sa creeze un nou segment de aparate foto care sa muste din cel al pocketurilor si al DSLR-urilor", a mai declarat Taiju Ishikawa.

Aparatul poate suporta o memorie de pana la 32 de GB. Preturile aparatelor pot varia intre 550 si 650 de euro.


Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: