Culmile absurdului bancar: functionari care distrug nervii clientilor

Data publicarii: 01-06-2010 | Finante-Banci

Clientii din Romania au multe reprosuri la adresa bancilor. Stau marturie sutele de postari de la Vocea Clientului, multe dintre ele reprezentand critici si nemultumiri. Uneori, insa, situatia ar putea sta mult mai bine daca oamenii nu s-ar lovi de incompetenta crasa a functionarilor cu care intra in contact in unitati sau la telefon. Cand se adreseaza bancii pentru o problema, clientii spera intr-o rezolvare simpla si rapida, mai ales daca problema invocata nu este una prea complicata. Insa ceea ce se intampla uneori in sistemul bancar romanesc depaseste limitele imaginatiei si chiar ale absurdului, scrie Alin Iacob pe Conso.ro.

O clienta din Bucuresti a Raiffeisen Bank a trecut printr-o situatie aproape incredibila, plimbandu-se de la o sucursala la alta si sunand la diverse numere de telefon, asemeni eroului din "Lantul slabiciunilor" al lui Caragiale, in speranta unei rezolvari favorabile a situatiei sale.

Clienta a lucrat pana pe 1 martie a.c. la o firma, iar dupa aceasta data s-a transferat la o alta firma din acelasi grup de companii. Cele doua firme nu lucreaza cu aceeasi banca, ci cu doua banci diferite. Si desi clienta a solicitat la contabilitatea companiei unde s-a transferat sa i se vireze salariul tot in vechiul cont, care avea atasat si un card de debit cu descoperit de cont, pe traseu au aparut mari probleme. Chiar foarte mari. (...)

Cati functionari, tot atatea raspunsuri...rezultat zero!

"De pe data de 10 mai cand mi s-a blocat contul si pana in prezent, am tot umblat sa imi rezolv problema, pierzand TIMP si BANI pe telefoane. Am sunat la centrul de colectare, unde stateam cate 30 minute la telefon si unde de fiecare data mi se spunea altceva. Pe 13 mai, cand am sunat IAR la colectari mi s-a spus sa aduc o adeverinta de venit (nu mi s-a specificat ca trebuie sa fie format Raiffeisen) in orice sucursala (nu mi s-a specificat ca trebuie dusa in sucursala unde am facut overdraftul), iar cand aceasta adeverinta se va transmite (pe mail probabil) in cateva minute mi se va debloca contul", relateaza clienta pe Conso.ro.

Conso.ro via HotNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: