Patriciu va pune taxa pe site-urile Adevarul

Data publicarii: Astazi, 03-06-2010 | Media

Adevarul Holding a decis ca site-urile ziarelor Adevarul si Click sa nu mai fie accesate gratuit, informatie confirmata de Peter Imre.

Acesta a explicat ca asa cum " nu exista ciorba pe gratis", nici informatia nu trebuie sa fie pe gratis. Daca site-urile de stiri vor continua sa ofere informatii gratuite se va ajunge la o situatie dezastruoasa a presei si chiar la dificultatea de a plati jurnalistii, a spus directorul Adevarul Holding, citat de EVZ.ro.

El a mai subliniat ca asa cum orice produse, de la carnea de vita, pana la oua, costa si informatia trebuie platita.

Surse din interiorul Adevarul Holding au declarat pentru MONEY.ro ca anuntul a fost facut de Dinu Patriciu cu cateva ore in urma, in fata intregii redactii Adevarul, cu ocazia unei vizite facute la doua luni dupa schimbarea echipei manageriale. Omul de afaceri nu a oferit jurnalistilor mai multe date (cat din continut va fi platit, daca vor exista sectiuni gratuite, care va fi pretul, etc) spunand doar ca introducerea siustemului de plata in online va fi facuta pentru toate produsele Adevarul pana la sfarsitul anului. Dupa ce a dat exemplul Times, Patriciu a afirmat ca "in mod sigur" toate ziarele din Romania vor taxa continutul online intr-un interval de timp de cel mult un an de zile. "Daca nu fac asta, sunt niste prosti" a spus omul de afaceri.

Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: