Cumnatul lui Geoana, amenintat cu o taiere de 65%

Data publicarii: Astazi, 03-06-2010 | Politica

Leafa presedintelui Eximbank, Ionut Costea, cumnatul lui Mircea Geoana, presedintele Senatului, ar urma sa scada cu 65% la 30.218 de lei, fata de nivelul actual de 89.062 de lei fara alte stimulente, dezvaluita anul trecut de hotnews.ro. Asta in situatia in care va fi pusa in aplicare propunerea vehiculata in ultimele zile in presa - introducerea unui plafon salarial maximal de 5.000 de lei, iar din castigul care depaseste acest plafon o cota de 70% sa fie varsata intr-un fond de solidaritate.

Astfel, cumnatul lui Mircea Geoana ar urma "sa contribuie" cu nu mai putin de 58.000 de lei la fondul de solidaritate. Pana la aceasta ora, presedintele Eximbank nu a putut fi contact pentru a comenta masurile de austeritate care urmeaza sa fie luate de guvern in perioada urmatoare.

Decizie amanata

Ieri, in cadrul sedintei saptamanale, guvernul trebuia sa aprobe un proiect de lege referitor la reducerea cu 25% a salariilor in companiile de stat, insa luarea unei decizii a fost amanata.

Mai mult, daca in urma cu numai doua-trei zile ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, mentiona ca se lucreaza la un proiect de lege, purtatorul de cuvant al guvernului, Ioana Muntean, a precizat ca trebuie reevaluate bugetele companiilor si abia apoi se vor putea face unele reduceri. Intrebata in cat timp se va lua o decizie in acest sens, Ioana Muntean a explicat ca situatia va fi reglementata "intr-o marja de maximum cateva saptamani".

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: