Joburi demne de literatura SF

Data publicarii: 04-06-2010 | Diverse

A sosit timpul sa fii recunoscator ca ai un job obisnuit, pentru ca exista si angajati mai putin fericiti. Printre ei, examinatorul de transpiratie... Yahoo Shine prezinta 15 joburi pe care, cel mai probabil, nu ti-ai dori sa le ai.

Examinator de transpiratie

Crezi ca jobul tau nu miroase-a bine? Incearca sa fii examinator de transpiratie. Acesti angajati testeaza eficacitatea deodorantelor si antiperspirantelor, mirosind subratele subiectilor participanti la studiul respectiv. Multumita lor, suntem scutiti de produsele care nu dau nici un rezultat.

Curatator de ecrane IMAX

Imaginile magnifice, mult mai mari decat cele reale, de pe ecranele IMAX nu ar mai fi atat de spectaculoase daca ar fi invaluite intr-un strat de murdarie si praf. Din fericire, sunt companii dedicate care se asigura ca aceste cinematografe ofera o experienta vizuala limpede precum cristalul. Potrivit lui Michael Quaranto, cofondator al companiei de curatenie a ecranelor IMAX 1570 Cinema Services, cea mai mare provocare in mentinerea ecranelor curate este sa te asiguri ca nu ramane praf pe ele (de obicei, sunt atat de prafuite, incat personalul de la curatenie trebuie sa isi goleasca aspiratorul de doua sau trei ori pentru un singur ecran).

Fluierator profesionist

Fie ca iti vine sa crezi sau nu, poti sa traiesti din fluierat. Henry Brady, de 58 de ani, este un fluierator profesionist galez. "Un fluierator este un artist, la fel ca un actor sau un muzician", a spus el pentru Fox News. "Profesia mea m-a purtat prin lume si mi-a permis sa ating inimile oamenilor". Pentru a fi fluierator profesionist, nu ai nevoie numai de talent. Brady spune ca este nevoie si de foarte multa auto-promovare.

Vanator de cute

Atunci cand porti prima data o pereche nou-nouta de pantofi, rezerva-ti cateva clipe pentru a observa textura neteda, fara cute. De ce ar trebui sa faci asta? Pentru ca cineva a petrecut mult timp asigurandu-se ca incaltamintea ta nu are incretituri. La companiile producatoare de incaltari, vanatorul de cute foloseste un fier de calcat special pentru ca pantofii sa fie netezi ca sticla atunci cand ies din fabrica.

Examinator de mobilier

Daca ti s-a reprosat vreodata ca stai ca leguma pe canapea, este posibil sa fi primit fara sa iti dai seama un sfat profesional. Anumite persoane sunt platite de companiile de mobila pentru a testa piese de mobilier, adica sa stea pe ele si sa se miste. Trebuie sa se rasuceasca, sa sara, sa se aplece in toate directiile si sa evalueze nivelul general de confort. Dezavantajul este ca unele posturi cer examinatorilor de mobilier sa incerce pana la 200 de piese diferite intr-o singura zi, deci nu se pot face foarte comozi intr-un anumit loc.

Degustator de mancare pentru animale

Daca animalele de casa ar putea vorbi, oamenii nu ar mai fi nevoiti sa guste mancarea destinata lor. Pentru a se asigura ca aromele sunt potrivite, un grup curajos de degustatori mesteca mancare pentru animale, evaluand totul, de la textura pana la acrime. Totusi, nu merg mai departe de atat. Simon Allison, inginer alimentar pentru Marks&Spencer, recunoaste ca scuipa mancarea dupa ce o gusta si are intotdeauna un pahar de apa la indemana, pentru a-si clati gura.

Scafandru de mingi de golf

Cand bilele de golf cad accidental in lacul de pe teren, sunt considerate pierdute. Pentru cei care traiesc din recuperarea lor, insa aceste mingiute au semnele de dolar pe ele. Exista o intreaga industrie dedicata recuperarii bilelor scufundate si apoi vinderii lor catre cluburile de golf. Cluburilor le plac aceste produse la reducere si entuziastii scuba se intrec in a le gasi in lacurile destul de adanci.

Curatator de voma

Un efect secundar nedorit al caruselelor din parcurile de distractii este ca iti provoaca voma. Acest lucru se intampla atat de des, incat unele parcuri angajeaza personal special pentru curatarea vomei. Ai crede ca aceasta munca le intoarce si angajatilor stomacul pe dos, dar Rhys Owen, un astfel de angajat la parcul de distractii Thorpe din Anglia, spune: "Pur si simplu ador caruselele, iar faptul ca pot sa ma dau in ele pe gratis face munca mea sa merite".

Scriitor de recenzii false

Cu siguranta nu este etic, dar din pacate unii oameni fac bani din scrierea unor recenzii false despre anumite companii pentru site-uri de profil, precum Yelp, Citysearch sau Urbanspoon. Falsul lor entuziasm cu privire la anumite hoteluri, restaurante sau produse este menit sa creasca artificial populariteatea si sa invinga competitia.

Examinatori de acrobatii dezgustatoare

Poate te intrebi cum de showurile precum Supravietuitorul sau Fear Factor au reusit sa scape de tribunal cand i-au pus pe concurenti sa manance viermi sau sa inghita un gandac de bucatarie. Ei bine, angajeaza examinatori de acrobatii. Acesti curajosi trebuie sa incerce toate probele inainte de emisiune, pentru a se asigura ca sunt 100% sigure, dar si suficient de gretoase.

Adormit profesionist

Oamenii dependenti de butonul "Amanare" al alarmei de la telefonul mobil ar trebui sa se gandeasca la o cariera in somn. Un astfel de job chiar exista. Aceste persoane primesc bani ca sa doarma, de obicei luand parte la proiecte de cercetare, pentru a ajuta oamenii de stiinta si doctorii sa isi dea seama ce fenomene au loc in timpul diferitelor faze ale somnului.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: