Falimentul K-Tech Electronics - compania va fi dizolvata pana in octombrie

Data publicarii: 08-06-2010 | Afaceri

Tribunalul Constanta a pronuntat decizia finala Compania K-Tech Electronics, care opera lantul de magazine spe-cia-lizate in IT si electronice Ultra Pro, a intrat in faliment si va fi dizolvata pana in luna octombrie, potrivit in-formatiilor aparute pe siteul Tribunalului Constanta. Proprietarii au tras pe linie moarta businessul K-Tech inca de acum un an, dupa ce au concediat toti angajatii si au inchis toate magazinele.

Administratorul judiciar al K-Tech, firma BDO Business Restructuring SPRL, va scoate la vanzare bunurile companiei pentru a acoperi datoriile acumulate. La finalul lui 2008, K-Tech Electronics avea datorii totale de 44,7 milioane de euro, la o cifra de afaceri de 68,7 milioane de euro, insa in conditiile in care piata totala de electronice, IT si comunicatii avea un avans de 11,5%, la 2,47 miliarde de euro, potrivit datelor GfK.

In instanta au fost luate in calcul datorii de 28 de milioane de euro, acumulate catre 84 de creditori, care vor fi acoperite din vanzarea bunurilor detinute de companie. La momentul inchiderii magazinelor, respectiv a activitatii comerciale a K-Tech Electronics, stocurile erau evaluate la 6 milioane de dolari, echivalentul a aproximativ 4,1 milioane de euro.

Grupul de distributie si retail K-Tech Electronics, detinut de sotii Alina si Cristian Fughina, a renuntat in mai 2009 la toti angajatii si a inchis toate magazinele. In martie 2009, UniCredit Tiriac a pus sechestru pe depozitul companiei din parcul Key Logistic Center de pe Calea Floreasca, iar din aprilie si pe bunurile din sediul central de la APACA. Patile catre furnizori fusesera sistate inca de la finalul anului 2008, potrivit surselor din piata.

De asemenea, la finalul lunii mai 2009, firma de retail si distributie aparea in Registrul Comertului ca fiind detinuta de Milena Trading, companie inregistrata in Dellaware, SUA, administrata de Cristian Fughina.

Integral in Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: