Topul domeniilor unde ai putea sa te mai angajezi in toamna

Data publicarii: 08-06-2010 | HR/Cariere

 

Doi din zece patroni estimeaza ca din toamna vor relua angajarile de personal, potrivit unui studiu realizat de Manpower. Sansele cele mai mari de angajare le au cei care lucreaza in agricultura, silvicultura si pescuit.

La polul opus se afla firmele din domenii precum energia electrica, gaze si apa ai caror patroni considera ca reluarea angajarilor va mai intarzia. "Previziunea neta de angajare ( diferenta dintre procentajul de angajatori care anticipeaza o crestere a angajarilor si cei care prevad o scadere -n.red.) pentru Romania cu o valoare prudenta de +2%  indica o crestere moderata in activitatea de angajare pentru trimestrul urmator, datele aratand ca 21% dintre angajatori se asteapta sa creasca volumul angajarilor, in timp ce 19% anticipeaza o scadere a activitatii de angajare", se arata intr-un studiu realizat de Manpower.

Analiza mai mentioneaza ca sase din zece patroni previzioneaza o mentinere a numarului actual de angajati. Reprezentantii oamenilor de afaceri spun ca firmele care lucreaza direct sau indirect pentru export, precum si cele care au reusit sa acceseze fonduri europene ar putea faca angajari in urmatoarea perioada.

"Tocmai am trimis in somaj tehnic, de la o firma din domeniul plastic, 80 de oameni din totalul de 180 de angajati. Reluarea angajarilor este legata de activitatea de export. Firmele care au legatura directa sau indirecta cu activitatea de export, dar si companiile care acceseaza fonduri europene ar putea sa mai angajeze personal, in urmatoarea perioada.

Si retelele de magazine de tip hard discount ar mai putea face angajari", a declarat pentru Gandul Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: