Numarul firmelor care vor credite s-a dublat

Data publicarii: 10-06-2010 | Finante-Banci

OTP Bank: Cererea de finantare din partea IMM-urilor a crescut cu cel putin 50% fata de anul trecut. ''Valoarea medie a unei finantari acordate se situeaza intre 200.000 si 300.000 de euro, iar cel mai mic credit pe care l-am dat a fost de 5.000 de euro''

Cererea de finantare din partea intreprinderilor mici si mijlocii a crescut in acest an cu cel putin 50% fata de 2009, dar valorile solicitarilor nu sunt foarte mari, astfel incat OTP a acordat si un credit de 5.000 de euro, a declarat Lucian Oana, manager vanzari produse IMM din cadrul bancii. "Comparativ cu anul trecut, cand cererea a fost foarte redusa, pana in prezent cererea este cu cel putin 50% mai mare.

Finantarile acordate nu sunt de valori foarte mari, pentru ca si solicitarile sunt la fel. Valoarea medie a unei finantari acordate se situeaza intre 200.000 si 300.000 de euro, iar cel mai mic credit pe care l-am dat a fost de 5.000 de euro", a spus Oana, intr-o conferinta de presa.

El a mentionat ca numarul clientilor IMM ai OTP Bank Romania depaseste 20.000 de firme in prezent. Oana a explicat ca reprezentantii bancii au avut intalniri in principalele orase din tara cu IMM-urile, in cadrul unei campanii lansate in luna mai, iar din reactiile firmelor a reiesit ca instabilitatea mediului politic si a deciziilor reprezinta una dintre principalele probleme cu care se confrunta, pentru ca nu le permite sa faca previziuni pe un an.

"De exemplu, situatia de reducere a salariilor bugetarilor ii ingrijoreaza si incearca sa fie mai conservatori, asteptand reactia pietei. Pe de alta parte, IMM-urile incearca sa se angajeze in relatia cu institutiile statului cu mai multa precautie", a spus oficialul OTP Bank Romania.

Integral in Curierul National