Google sporeste viteza motorului sau de cautare

Data publicarii: 10-06-2010 | IT&C

Motorul de cautare al Google va fi mai rapid si mai eficient, datorita unui nou sistem de indexare a site-urilor, botezat 'Caffeine', care va permite cresterea cu 50% a numarului de rezultate noi la cautarile pe internet', a spus Carrie Grimes, inginer de softuri la Google.

'Fie ca sunt stiri, un blog sau o postare pe un forum, puteti gasi acum linkuri spre continuturi pertinente mult mai repede', a adaugat ea intr-un mesaj afisat pe un blog al grupului. 'Caffeine' 'trebuie sa raspunda la evolutia web-ului; cei care cauta vor sa gaseasca ultimele continuturi pertinente, iar cei care publica se asteapta ca ceea ce trimit sa fie gasit imediat', a spus ea.

Inainte, site-urile internet erau indexate pe straturi, 'unele fiind actualizate mai repede decat altele', a explicat oficialul de la Google. 'Pentru a actualiza un strat din vechiul index, trebuia sa analizam in intregime internetul, lucru ce insemna mult timp intre momentul cand se gasea pagina si cel in care ea era disponibila', a continuat dna Grimes. 'Cu +Caffeine+, analizam parti mici de pe internet si actualizam in permanenta indexul de cautare', a aratat ea, continuand: 'Cand gasim pagini noi sau informatii noi despre paginile existente, putem sa le adaugam direct la index'.

'Caffeine' prelucreaza astfel sute de mii de pagini pe secunda, a incheiat ea.

AGERPRES