Doi comisari de la Garda Financiara, arestati pentru luare de mita

Data publicarii: 10-06-2010 | Actualitate

Magistratii Tribunalului Bucuresti au dispus arestarea pe o perioada de 29 de zile a doi comisari superiori de la Garda Financiara, Paul Robert Korner si Gheorghe Dobrin, acuzati de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de luare de mita.

Potrivit DNA, in perioada martie - mai 2010, Paul Robert Korner, comisar superior in cadrul Garzii Financiare - Comisariatul General, ajutat permanent de colegul sau, Gheorghe Dobrin, a pretins si a primit de la doi denuntatori, reprezentanti ai unei societati comerciale din Bucuresti, suma totala de 13.000 lei pentru a nu lua masuri legale (o amenda cuprinsa intre 30.000 si 100.000 lei si confiscarea marfii) in raport cu neregulile constatate in timpul verificarii evidentei contabile a firmei denuntatorilor.

Procurorii anticoruptie au dispus, miercuri, retinerea celor doi comisari, dupa care anchetatorii au cerut instantei arestarea acestora pentru 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul MAI - Directia Generala Anticoruptie si din IGPR - Directia de Operatiuni Speciale.

AGERPRES