Intretinerea la iarna, 1.200 lei pentru un apartament cu doua camere

Data publicarii: 11-06-2010 | Economie

Doar bucurestenii cu venituri mici vor plati putin la caldura, cam ca iarna trecuta. Ceilalti, cu lefuri peste 3000 de lei, vor achita apa calda si caldura la un pret de trei ori mai mare. Cam 1200 de lei pe luna, iarna, pentru doua camere. La fel va fi in toata tara. Ramase fara bani de subventii primariile vor fi obligate sa-i taxeze pe romanii si asa indatorati de taierea salariilor si pensiilor.

Bucuresteni platesc acum 119 lei pentru o gigacalorie chiar daca, in realitate ea costa 300 de lei. Diferenta este suportata de primaria capitalei si subventiile de la guvern. Asta inseamna ca pentru un apartament cu doua camere, incalzirea nu depasea iarna, 400 de lei, cu tot cu apa calda. Acum nu va mai fi la fel.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, ca potrivit unui prim scenariu privind plata gigacaloriei, bucurestenii cu salariu peste 3.000 de lei vor plati integral pretul apei calde si cpldurii, iar cei cu salariu si pensie minime vor primi ajutoare de la municipalitate de 100%.

Edilul sef al Capitalei a spus ca a fost creionat un prim scenariu privind plata gigacaloriei de catre populatie, in care cei cu salariu si pensie minime vor primi ajutor integral. Cei cu salariu mai mare de 3.000 lei vor plati integral.

"Avem un scenariu privind gigacaloria, astfel cp cei cu salariu peste 3.000 de lei vor plati integral pretul apei calde ori caldurii, iar cei cu salariu ori pensie minime vor primi ajutoare de la municipalitate de 100% pentru pretul gigacaloriei. Urmeaza ca intre aceste valori sa stabilim care sunt procentele pe care le va suporta municipalitatea, in functie de veniturile cetatenilor", spune Sorin Oprescu.

Primarul general spune ca acesta este doar un scenariu si ca vor fi analizate rapoartele. Potrivit primarului general, dupa ce bucurestenii vor fi informati, masurile vor fi inaintate spre aprobare in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Integral in Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: