Spaga data de romani intr-o viata: 75.000 de lei

Data publicarii: 14-06-2010 | Economie

De cand se naste si pana moare, romanul da incontinuu spaga: la maternitate, la gradinita, la scoala, la facultate, la medici, la politisti, la Garda Financiara si chiar preotului care il ingroapa.

 Din prima clipa in care se naste, cand nici n-a ajuns la sanul mamei, si pana la ultimul drum al vietii, cand prima lopata cu pamant incepe a-l acoperi, romanul e insotit de spaga. E vanat de bacsis, pandit de mita, parazitat de spert. E ca un element inca nedescoperit din compozitia aerului pe care romanii il respira.

Nu e suficient sa insiram toate incercarile vietii in care romanul da spaga. Le si contabilizam, la cursul zilei, pentru ca putini au avut curio zitatea sa calculeze exact. Datele prezentate au la baza sondaje de opinie, anchete jurnalistice, dar si informatii luate direct de la oameni care au dat spaga de curand.


Ai cei 7 ani de spaga?

Initierea se face de la nastere. Primele "atentii" merg spre medicul obstetrician, anestezist, asistenta si infirmiera. In total, cel putin 600 de lei, iar daca ai parinti cu buzunarele mari, spertul poate trece de 1.000 de lei. Episodul doi, botezul, alta cheltuiala fara chitanta.

Integral in Evenimentul Zilei