Cand vine vremea angajatilor?

Data publicarii: 14-06-2010 | HR/Cariere

Salariatii incep sa-si recapete mobilitatea pe piata muncii, constienti ca recesiunea va face parte din peisajul cotidian si in perioada urmatoare. Angajatii nu se mai tem sa-si schimbe locul de munca, in ciuda crizei. Specialistii in resurse umane sustin ca pe profesionisti ii ajuta si calificarile pe care le-au capatat in ultimii ani.

Mihai (34 de ani) tocmai si-a schimbat locul de munca. Lucreaza de 12 ani in vanzari de produse IT si, de curand, a acceptat o noua provocare: a renuntat la jobul pe care il ocupa de patru ani intr-o companie pentru un post care i s-a oferit in alta parte.

"Toti colegii mi-au spus ca sunt nebun, ca dau vrabia din mana pe cioara de pe gard. Plec asa, pe timp de criza, intr-un loc in care nu ma cunoaste nimeni, unde, in cazul unor evaluari si a unor eventuale disponibilizari voi fi ultimul venit si, probabil, primul dat afara?", povesteste Mihai.

Ultimul loc de munca nu-i mai aducea cine stie ce satisfactii, mai ales ca, in incercarea de a reduce costurile, compania ii taiase mai toate bonusurile si deplasarile. "La cum stau lucrurile acum, criza asta poate dura ani buni! Eu ce fac? Stau intr-un loc caldut doar de dragul unui salariu sigur si renunt de pe acum la toate ambitiile mele profesionale?", se intreaba tanarul.

Integral in Adevarul