Romanii asteapta sa le rezolve statul problemele

Data publicarii: 14-06-2010 | Actualitate

Nu pot alege dintre problemele sociale pe cele care ar trebui rezolvate cu prioritate, dar sunt convinsi ca oricare ar fi acestea responsabilitatea solutionarii nu este a lor, ci a altora!

80% dintre romani cred ca rezolvarea problemelor sociale revine statului si institutiilor statului, precum si primariilor si institutiilor locale, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare 360insights. "Doar 44% dintre romanii din mediul urban se declara ca fiind printre cei in putere sa faca o schimbare", potrivit studiului.

Mai mult, nici companiile private nu sunt considerate de catre romani ca ar avea mari obligatii in acest sens si doar 46% dintre respondenti cred ca ar trebui ca si acestea sa se implice in problemele sociale ale tarii

Un procentaj mai ridicat de respondenti sustin ca solutionarea problemelor sociale este sarcina organizatiilor non-guvernamentale (54%), a oamenilor influenti, bogati si celebri din Romania (59%). Sunt romani, si nu putini, care se asteapta ca problemele sociale sa fie rezolvate de ... canalele media (68%). Cand vine vorba de implicarea propriu-zisa in rezolvarea problemelor sociale, romanii au pareri impartite.

N-au timp sau nu vor sa se implice

Unii dintre ei sustin ca nu se implica in activitati dedicate chestiunilor sociale din cauza ca nu li s-a ivit ocazia, ca nu au timp sau ca sunt prea ocupati cu propriile probleme.

Mai mult, exista si persoane care isi explica refuzul de a se implica spunand ca nu cred in puterea exemplului oferita de individ si de aceea asteapta actiuni din partea statului.

Integral in Curentul