Un nou imprumut de la FMI este inevitabil

Data publicarii: 15-06-2010 | Economie

Cabat (CFA): Avem nevoie de un nou imprumut pentru ca ar aduce o disciplina, obligandu-i pe guvernanti sa se tina de masurile anuntate. Agathon (ACPR): Perspectivele unui nou imprumut de la FMI sunt din ce in ce mai evidente. ''Sansele de a lua bani de pe piata europeana sunt aproape nule, iar bancile din Romania sunt aproape de limita maxima de expunere''.

In ultima perioada au aparut o serie de pareri pro si contra in legatura cu necesitatea unui nou acord cu Fondul Monetar International (FMI).

Situatia economica dificila in care se afla Romania i-a determinat pe unii guvernanti sa declare ca avem nevoie de un nou imprumut de la Fond, iar pe altii sa spuna ca nu este necesara o noua intelegere cu FMI.

Daca observam ca politicienii sunt impartiti in doua tabere in ceea ce priveste necesitatea unui nou acord, se pare ca analistii si reprezentantii mediului de afaceri sunt de parere ca un nou imprumut de la FMI este inevitabil.

Dan Matei Agathon, purtatorul de cuvant al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) considera ca prespectivele unui nou imprumut sunt din ce in ce mai evidente dat fiind contextul actual. ''Consider ca un nou imprumut de la FMI este de neevitat in conditiile in care Romania are de platit 10 miliarde de euro datorie externa, plus aproape 8 miliarde de euro deficit bugetar daca ramane cel stabilit in actualul acord.

In acelasi timp nu trebuie sa uitam faptul ca incepand de anul viitor Romania va incepe sa plateasca rate din acordul stabilit, la toti acesti bani, adaugandu-se si cei pentru plata pensiilor si salariilor.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: