Amenzile de circulatie, prea mici in Romania

Data publicarii: 15-06-2010 | Auto

Sanctiunile blande aplicate pentru abaterile de la legea circulatiei au ca efect inmultirea accidentelor rutiere cu urmari tragice. Agentii rutieri se confrunta cu zeci de accidente si cu o medie de sase morti in fiecare zi. Politistii acuza indulgenta legislatiei si sugereaza, drept solutie, inasprirea amenzilor.

Un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) plaseaza Romania in coada Europei la capitolul siguranta rutiera

Cifrele sunt graitoare: in primele patru luni ale anului, 730 de oameni au pierit in 3.000 de accidente rutiere - o medie de sase morti pe zi. Iar alte 2.700 de persoane au suferit rani grave. Si asta in conditiile in care si numarul accidentelor si cel al deceselor sunt in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Directorul Politiei Rutiere, comisarul-sef Lucian Dinita, identifica mai multe cauze pentru rata inalta a mortalitatii pe soselele din Romania:

"Infrastructura este proasta, soselele sunt de multe ori un pericol pentru soferi. Mai sunt lipsa de educatie a participantilor la trafic si dispretul lor fata de reguli si legislatie. Iar acestea din urma sunt consecinta amenzilor foarte mici. Avem cele mai mici amenzi din Europa".

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: