Moody's sustine ca nu va schimba ratingul Romaniei in urmatoarele 12-18 luni

Data publicarii: 16-06-2010 | Economie

Moody's nu va schimba ratingul Romaniei in urmatoarele 12-18 luni si vede Romania inscriindu-se intr-un scenariu mediu, in ton cu regiunea central si est europeana, potrivit declaratiilor facute, marti, de Petr Vins, general manager Moody's Central Europe.

"Nu vom schimba ratingul Romaniei in urmatoarele 12-18 luni. Suntem singurii care ofera in prezent un rating cu recomandare de investitie Romaniei, care va ramane la Ba3, cu o perspectiva stabila. Daca vom schimba ceva, mai intai vom schimba perspectiva, insa nu vom actiona pe baza unui eveniment care s-a intamplat recent", a spus Petr Vins.

El a adaugat ca Romania se incadreaza la un nivel mediu in regiune din punct de vedere al puterii ecoonmice, iar "convergenta va continua". El a precizat ca Romania a atins in 2008 un PIB/locuitor, calculat ca putere de cumparare, de 46% din media EU27, in conditiile in care in 2000 era 26% din media europeana.

Vins a precizat ca investitiile straine directe vor ajuta probabil regiunea central si est europeana sa ajunga din nou la rate de crestere situate peste cele occidentale.

"Productia industriala a Romaneii nu a scazut asa de mult cum s-a intamplat in alte tari. Scaderea urmeaza o linie mult mai stabila, comparabila cu a Poloniei", a explicat Vins si a adaugat ca Moody's are "scenarii adverse si benigne" pentru Romania.

NewsIn