Studiu: Romania are 5,7 mil. utilizatori de internet

Data publicarii: 16-06-2010 | IT&C

Rata de penetrare a internetului a ajuns in Romania la 32%, arata un studiu realizat de InSites Consulting si prezentat la Orange Online MeetUP. Potrivit studiului, rata de penetrare a internetului in Romania este cea mai scazuta dintre tarile europene analizate. In tara noastra, 5,7 milioane de locuitori au acces la internet.

La nivelul Uniunii Europene exista 228 de milioane de utilizatori de internet, reprezentand o rata de penetrare de 60%. In totalul utilizatorilor romani de internet, 49% sunt barbati si 51% sunt femei. La nivel european, ponderea femeilor este egala cu cea a barbatilor.  In ceea ce priveste modul de acces la internet, 11% dintre internautii romani navigheaza online prin intermediul telefonului mobil, fata de 145 cat este media in Uniunea europeana, iar 33% intra pe net folosind un laptop, fata de 55% cat este media Europeana.

In ceea ce priveste activitatea online a internautilor din Romania, 49% dintre acestia sunt inscrisi pe o retea de socializare online locala, 38% dintre ei au un cont pe Facebook, 24% sunt inscrisi pe Myspace, 49% pe Netlog si 60% pe alte retele, cum este Hi5. Mai putin de 50% din populatie are acces la internet si in Polonia (44%), Ungaria (45%) sau Grecia (42%). Cel mai bine din punctul de vedere al ratei de penetrare a serviciilor internet stau tarile nordice: in Danemarca, Olanda, Norvegia si Suedia acest indicator depaseste 80% la nivelul populatiei, arata studiul InSites Consulting

Integral in Financiarul