Oprah si J.K. Rowling, printre cele 14 femei miliardare din lume

Data publicarii: 16-06-2010 | Lifestyle

Oprah Winfrey, J.K. Rowling si candidata la functia de guvernator al Californiei, Meg Whitman, se numara printre cele 14 femei miliardare din lume care au reusit sa-si castige singure averea, potrivit clasamentului "The World's Richest Self-Made Women" realizat de Forbes.

Potrivit Forbes, doar 14 dintre cei 1.011 miliardari din intreaga lume sunt femei care au reusit sa-si castige singure averea. Jumatate dintre cele 14 miliardare incluse in clasamentul Forbes sunt din China, inclusiv cea care ocupa primul loc in top, Wu Yajun, cu o avere de 3,9 miliarde de dolari.

Oprah Winfrey, in varsta de 56 de ani, are o avere de 2,4 miliarde de euro, ocupand locul al saselea in clasamentul Forbes. Scriitoarea J.K. Rowling, in varsta de 44 de ani, ocupa ultimul loc in clasament, cu un miliard de dolari. Desi ocupa ultimul loc intre femeile miliardare, Rowling detine titlul de cel mai bogat autor din lume.

Dintre cele 14 miliardare cinci au inceput afaceri alaturi de sotii sau fratii lor. Giuliana Benetton, in varsta de 72 de ani, si-a inceput ascensiunea intr-o perioada in care realiza haine pe care fratele sau Luciano le vindea. Giuliana fondatoare a Benetton Group, are acum o avere de 2,1 miliarde de dolari. Rosalia Mera, in varsta de 66 de ani, detinatoarea grupului Inditex (detine lanturile de magazine Zara), a inceput afacerea realizand acasa, alaturi de sotul, sau rochii de seara si lenjerie. Rosalia Mera ocupa locul doi in clasamentul publicat de Forbes, cu o avere de 3,5 miliarde de dolari.  Doris Fisher, in varsta de 79 de ani, a infiintat in 1969 compania Gap, alaturi de sotul sau, iar in prezent are o avere de 2,4 miliarde de dolari.

Integral in Realitatea.net