BP, acuzata ca a cauzat intentionat catastrofa din Golful Mexic

Data publicarii: 16-06-2010 | Mediu

Directorul general al operatiunilor BP din SUA a participat ieri, alaturi de sefii celorlalti giganti ai industriei petroliere, la audieri in Congres, tema principala fiind dezastrul Deepwater Horizon. Grupul britanic a fost acuzat ca a cauzat catastrofa prin masuri imprudente de reducere a costurilor.

Presedintele British Petroleum, Lamar McKay, a fost tras la raspundere de congresmeni in privinta deciziilor repetate care au iesit la lumina in urma anchetelor derulate in cazul Deepwater Horizon, luate de BP in vederea scaderii cheltuielilor, fara a acorda prea multa atentie riscurilor de siguranta.

Seful BP America a fost incadrat la audieri de directorii generali de la Exxon Mobil, Chevron, ConocoPhillips si Royal Dutch Shell, care au incercat sa reduca impactul gafei BP asupra industriei forajului petrolier la mare adancime.

"Acest incident reprezinta o indepartare dramatica de standardele industriei in materie de foraje la mare adancime", ar fi afirmat Rex Tilelrson, presedinte si director general executiv al Exxon Mobil, potrivit unei marturii pregatite, obtinuta de Reuters.

Deversarea de petrol a fost catalogata ca fiind cea mai grava din istoria Statelor Unite si a blocat industria turistica si piscicultura de pe coasta americana a Golfului Mexic, principalele sectoare ale economiei din zona.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: