Zece pasi spre fericire

Data publicarii: 16-06-2010 | Diverse

Sa fii fericit nu are nicio legatura cu banii, cu masinile luxoase si rapide sau cu hainele de ultima moda. Starea la care visam cu totii poate fi obtinuta in 10 pasi mult mai simpli.

Fericirea este o stare usor de atins, care poate fi obtinuta urmand zece sfaturi deloc complicate, scrie ziare.com

1. Priviti, iar si iar

Orice lucru este miraculos, daca il privim cu atentie. Tot ce trebuie sa facem este sa renuntam la monologul interior si sa ne fixam atentia pe ceva din fata noastra - o floare, un fruct, o haina frumoasa sau propriile noastre maini. Facand astfel, lucrurile obisnuite devin minunate, si ne aducem aminte ca frumusetea este peste tot in jurul nostru.

2. Gasiti-va ritmul

Mii de ani, ne-am culcat si ne-am trezit dupa ritmul Soarelui si al Pamantului. Acum, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, ne grabim, extenuati si stresati. Nimeni nu spune sa nu muncim, dar trebuie sa fim atenti la ritmul nostru interior. Cand suntem cei mai energici si mai creativi? Cand trebuie sa ne "resetam"? Din timp in timp, avem nevoie de o pauza. Shopping-ul nu este o asemenea pauza, dar petrecerea timpului in natura, da. Dincolo de activitatea noastra febrila, ramanem aceiasi oameni ai pesterii, care tanjesc dupa soare.

3. Cautati linistea

Uneori, muzica pare raspunsul la toate intrebarile, dar exista momente cand trebuie sa o oprim. Linistea este necesara pentru a ne recapata echilibrul si pentru a ne asculta inima. Ea intervine cand ne oprim telefonul si computerul, cand ne deconectam televizorul si radioul si ne indepartam de multime.

4. Magia celor 20 de minute

Cu totii suntem bantuiti de lucrurile care ne preseaza si ne pricepem sa le evitam. Iata un pont eficient - oferiti-va 20 de minute, cand totul este coplesitor, fie ca vorbim despre raportul care trebuie predat, de camasa care trebuie calcata si de telefoanele ce trebuie date. Veti vedea ca 20 de minute va vor oferi resursele de a duce lucrurile la bun sfarsit.

5. Concentrati-va pe bune, nu pe rele

Cat de usor este sa te plangi! Conversatiile ajung in acelasi punct: la TV nu este nimic bun, Guvernul nu face doi bani, traficul este un cosmar, sunteti prea gras(a), iar copiii dumneavoastra se poarta urat. Daca asa stau lucrurile, opriti-va si gasiti lucruri bune. Gradina avea nevoie de ploaie, in ziar au publicat o stire amuzanta. Remarcati binele - este bun pentru dumneavoastra.

Integral in Curentul