Groupama mizeaza pe profit in 2012 pentru afacerile din Romania

Data publicarii: 16-06-2010 | Afaceri

Grupul francez de asigurari Groupama va atinge echilibrul financiar in 2011, urmand sa inregistreze profit in 2012, a declarat miercuri directorul general al Groupama Asigurari, Denis Rousset.

"Afacerile Groupama in Romania au scazut anul trecut cu circa 10% in Romania, la 209 milioane euro. Ne-am propus atingerea punctului de break-even in 2011 si trecerea pe profit in 2012", a mentionat Rousset.

Grupul francez de asigurari Groupama, al treilea jucator de pe piata romaneasca, a raportat pentru anul trecut o pierdere de 9,7 milioane euro pentru afacerile din Romania, de peste doua ori mai mica decat cea din 2008, de 23,7 milioane euro, potrivit datelor grupului.

Groupama a preluat Asiban, BT Asigurari si subsidiara din Romania a OTP Garancia, pe care a inceput sa le fuzioneze intr-o singura structura, Groupama Asigurari. Primele doua societati au fuzionat in septembrie 2008. Pentru 2009, datele includ ansamblul afacerilor Groupama Asigurari si OTP Garancia Asigurari.

Grupul este al treilea jucator de pe piata romaneasca de asigurari, cu o cota de piata de circa 13%. Principalii concurenti din Romania ai grupului francez sunt austriecii de la VIG si grupul german Allianz.

NewsIn