Exceptiile fiscale cresc nivelul impozitarii

Data publicarii: 17-06-2010 | Finante-Banci

Croitoru: Exceptiile in domeniul fiscal sunt un cost invizibil, cea mai aspra fiind exceptarea sectorului agricol. PwC: Este nevoie de o strategie fiscala pe termen mediu si lung care sa asigure un regim stabil, predictibil si clar.

Exceptiile in domeniul fiscal sunt un cost invizibil, intrucat cresc nivelul impozitarii efective, cea mai aspra fiind exceptarea sectorului agricol, a declarat miercuri Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

"In domeniul fiscal exceptiile sunt un rau, un cost invizibil, intrucat creste nivelul de impozitare efectiva. Cea mai aspra este exceptarea sectorului agricol", a spus Croitoru.

In mai, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, declara ca sistemele fiscale din Romania sunt "ciuruite" de o lunga lista de exceptii, care scad eficienta incasarilor bugetare, iar acestea sunt extrem de reduse pentru cata bogatie se crede ca exista in tara. El a explicat ca nefiscalizarea terenurilor sau fiscalizarea intr-o masura foarte redusa a fost unul dintre motivele care au condus la boom-ul imobiliar.

Seful bancii centrale a afirmat la vremea respectiva ca Romania are in prezent o economie nefiscalizata de circa 20-25% din PIB.

Integral in Curierul National